Pagina printen
 • Naar beginpagina
 • Home
 • Tuintips september

Laatste nieuws

 • Planten in februari

  Afhankelijk van de weersinvloeden kunnen we in februari prima in de tuin aan de slag. We kunnen ook…

 • Snoeien in februari

  Dunningsnoei
  Op vorstvrije dagen kunnen bij heesters (niet bij voorjaarsbloeiers) enkele oude takken bij de basis…

Scheerhoorn op Facebook

Volg ons nu op Facebook. Like onze Facebook pagina en praat met ons mee!

Tuintips september

We nemen al een beetje afscheid van de zomer. Toch is de tuin in deze tijd van het jaar nog prachtig, met bloeiende siergewassen en prachtige nazomerbloeiers als herfstaster, Sedum en herfstanemoon.

oogsten_in_de_tuin3

Tijd om te oogsten
Nu kunt u bovendien de vruchten plukken van de zorg die u heeft besteed aan fruitbomen. De sierappel hangt vol met vruchten, net als de lijsterbes en Hypericum. Nu kunt u ook druiven oogsten. Oogst de druiven met een stukje hout aan de trossteel. Als u de tros even bewaart, blijft de smaak beter. Er is dus genoeg te genieten in de nazomertuin.

oogsten_in_de_tuin2 - kopie

Lekker nazomeren
Heeft u deze zomer ook zo genoten van uw bloeiende hortensia’s? U kunt er nog langer van genieten door wat bloemtakken af te snijden en ze te laten drogen. Zet ze in een vaas en geef ze eenmalig een bodempje water.

De bloemen verdrogen dan vanzelf en vertonen een scala aan kleuren. Zo vormen ze een fraaie decoratie in uw huis en kunt u tegelijkertijd het zomergevoel nog even vasthouden.

Nog wensen?
Soms stuit u – in een tuin van vrienden, in een tijdschrift of een catalogus – zomaar op een plant die u graag in uw eigen tuin zou willen hebben. Noteer de namen van alle planten die u graag zou willen hebben op een planten wenslijst zodat u – als u weer naar het tuincentrum gaat – gericht kunt kopen en thuiskomt met wat u graag wilt hebben. Zo bouwt u bovendien langzamerhand aan uw droomtuin.